Kasutatud autot tasub valida hoolikalt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrollida tasub, kes tegelikult autot müüb – ettevõte või eraisik. Sellest sõltuvad ostja võimalused tegutseda pretensioonide korral.
Kontrollida tasub, kes tegelikult autot müüb – ettevõte või eraisik. Sellest sõltuvad ostja võimalused tegutseda pretensioonide korral. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbijakaitseamet, maanteeamet, maksu- ja tolliamet ning politsei- ja piirivalveamet juhivad tähelepanu, et kasutatud autot tasub valida hoolikalt, sest kiirustamine võib põhjustada pettumust. Mõistlik on võtta kasutatud auto ostmisel aega nii turu-uuringuks kui huvipakkuva auto ülevaatamiseks.

Enne ostu tasub kindlasti võrrelda saadud pakkumist teiste sarnastega. Kui pakutava auto hind on teistest oluliselt soodsam, peaks see tarbijale olema esimene ohumärk, et sõiduki seisukord ei ole võrdväärne teiste sarnastega või on tehingu taga muu pettus.

Ohumärk on ka see, kui automüüja survestab tarbijat autoostuga kiirustama, ilma et tarbijale antaks aega ja võimalust autoga tutvuda ning kaalutletud otsusr teha. Samuti ei ole lubatud tarbijale eksitava info andmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles