Vallavolikogu esimehe vastu anti sisse umbusaldusavaldus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Veere
Kuldar Veere Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasel, 19. mai Otepää vallavolikogu istungil esitasid valimisliidu Meie Kodu ja valimisliidu Otepää volikogu liikmed umbusaldusavalduse Otepää vallavolikogu esimehele Kuldar Veerele.

Avalduse esitajad Siim Kalda, Jaanus Raidal, Martin Teder, Rein Vikard ja Tanel Ojaste on seisukohal, et valimisliidu Otepää Kodanik esindajana volikokku valitud Veere ei saa hakkama valla kõrgeima otsustusorgani juhtimisega kaasnevate kohustuste täitmisega ning ohtu on seatud valla haldussuutlikkus lähitulevikus.

Veerele heidetakse ette suutmatust juhtida ühinemisläbirääkimisi ja tegutsemist omavoliliselt enda pädevuse piire eirates. «Veere on suutnud viie kuuga korraldada vaid kaks kokkusaamist nende naaberomavalitsustega, kellele tehti möödunud aasta detsembris ettepanek alustada ühinemisläbirääkimisi. Sisulisi läbirääkimisi ei ole hakatud senini pidama,» heidavad umbusalduse esitajad ette.

Samuti venitas Veere nende sõnul eelnõu ettevalmistamisega, millega võeti aprillikuisel volikogu istungil vastu Sangaste valla ettepanek alustada ka nende etteseatud valdadega ühinemisläbirääkimisi. See kõik on umbusalduse taotlejate seadnud ohtu Otepää valla haldussuutlikkuse lähi- ja pikemas tulevikus.

Lisaks on Veere nende sõnul süsteemselt ja pidevalt eiranud seadusega ette nähtud võimude lahususe printsiipi ning regulaarselt jaganud korraldusi, soovitusi ja käske valla ametkonnale. See omakorda olevat pärssinud vallavalitsuse ja ametnike normaalset tööd.

Avalduse esitajad leiavad, et hoolimata kehtivast koalitsioonilepingust, mis näeb ette analüüsi ja kava uue lasteaia projekti muutmiseks ja hoone ehitamiseks, ei ole seda tänaseni tehtud. Lasteaia teemaga ei olevat tegeletud ning see omakorda pärsib valla terviklikku arengut. Lasteaia põhihoone Pähklike on juba aastaid tagasi jõudnud olukorda, kus see ei vasta enam kaugeltki tänapäevase lasteaia tingimustele.

«Samuti vajab Otepääl renoveerimist soojatootmine. Vallavolikogu esimees on volikogule menetlemiseks ja vastuvõtmiseks sellel aastal juba kaks soojamajanduse arengukava saatnud. Arengukava aga ei ole selline dokument, mida muuta iga kahe kuu tagant – eriti veel sellepärast, kui kellegi subjektiivsel hinnangul ei ole mingi konkreetne arengusuund piisavalt domineeriv,» seisab etteheidetes.

Umbusalduse esitajad leiavad, et Kuldar Veere on kaotanud igasuguse usalduse vallavalikogu esimehe ning  eelarve-, majandus- ja turismikomisjoni aseesimehena ning sellises olukorras ei saa enam olla võimalik tema jätkamine nendel juhtkohtadel. Umbusaldusavalduse hääletamine leiab aset järgmisel vallavolikogu istungil, mis on palutud kokku kutsuda nädala pärast, 26. mail.

Kuldar Veere on volikogu eesotsas olnud eelmise aasta aprillist. Enne seda juhtis volikogu üks umbusalduse sisseandjatest – Jaanus Raidal. Toona heideti Raidalile ette pidevat seaduses ette nähtud võimude lahususe printsiibi eiramist ja liigset vallavalitsuse töösse sekkumist. Üks Raidali umbusaldamise eestvedajaist oli Kuldar Veere.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles