Helmes otsustati rahvahääletuse kord

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallavolikogu istung.
Helme vallavolikogu istung. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva õhtupoolikul toimus Helmes vallavolikogu istung, kus kahe tähtsama punktina arutleti ühinemislepingu projektile esitatud ettepanekute ja elanike arvamuse väljaselgitamise korra üle.

Vallavolikogu liikme Andrus Lepikovi sõnul oli neljapäevane istung eriline juba ka seetõttu, et kestis tavalisest oluliselt kauem: üle kolme tunni. „Kui tavaliselt kestavad istungid ligikaudu poolteist kuni kaks tundi, siis nüüd oli see poole kaheksani.“ Päevakorras oli kokku üheksa punkti.

„Vaatasime üle ühinemislepingule tehtud parandused ehk mida juhtkomisjon otsustas sisse viia ja mida mitte, ning kiitsime need ka heaks,“ kirjeldas Lepikov. Teise teemana oli istungil kavas rahvahääletuse läbviimise kord. „Rahvahääletus tuleb kaheosaline. Esimeses osas on küsimus: kas toetate ühinemist, või ei toeta; ning teine osa: millise nime sooviksite ühinevale vallale panna. Seal on valikus kirjas tähestilkulises järjekorras need nimed, mis eelnõus kirjas olid- Helme või Tõrva,“ sõnas Lepikov peale istungit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles