Köisraudteelt avanevad võrratud loodusvaated

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaette elamus on sõit kõrgustes asuval köisraudteel. Veerand tundi kestva edasi-tagasisõidu jooksul saab vagunist turvaliselt nautida kauneid loodusvaateid.
Omaette elamus on sõit kõrgustes asuval köisraudteel. Veerand tundi kestva edasi-tagasisõidu jooksul saab vagunist turvaliselt nautida kauneid loodusvaateid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siguldas paiknev köisraudtee on ainus omataoline Baltimaades. See kulgeb 43 meetri kõrgusel maapinnast ja ühendab Gauja jõe kaldaid, viies Siguldast Krimuldasse.

Juhtusime sinna väga sobival hetkel. Just kahe minuti pärast väljus vagun. Pilet edasi-tagasi maksab 12 eurot. Kuna olen kõrgusekartja, läksin vagunisse, hirm südames, võttes positsiooni sisse vaguni keskel posti kõrval, sellest kahe käega kõvasti kinni hoides.

Üks ots kestab seitse minutit, seega edasi-tagasi sõiduks kulub veerand tundi. Pikkust on rippraudteel 1200 meetrit. Esialgu julgesin pilgu suunata kaugusesse, kus avanesid lummavad maastikuvaated Turaida lossile, Krimulda mõisale ja bobikelgurajale ning iidsele Gauja jõe orule kilomeetrite kaugusele. Võrratu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles