Jooksusõpradel tuleb läbida ekstreemne rada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osalejatel tuleb joosta nii vees kui võsas.
Osalejatel tuleb joosta nii vees kui võsas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmakordselt saab tänavu 11. juunil teoks Tõrva Ekstreemjooks. Tegemist on maastikul peetava jooksuvõistlusega, mida ilmestavad looduslikud ja tehislikud takistused.

Tõrva Ekstreemjooks on ühtlasi üks Tõrva90 tähtsündmuseks.

7km pikkune jooksurada kulgeb läbi mitme veekogu, sekka on metsa ja võsa, tõuse ja laskumisi. Võistluse käigus tuleb osalejatel muuhulgas hüpata alla ka Vanamõisa järve hüppetornist, mis on Baltikumi kõrgeim.

Võistluse peakorraldaja, spordiklubi Meie Liigume ühe eestvedaja Siim Ausmeesi sõnul on Tõrva Ekstreemjooksu puhul tegemist esimest korda Kagu-Eestis toimuva sarnase ettevõtmisega, mis pakub mõnusat vaheldust ja alternatiivi tavapärasele maastikujooksule. «Korraldajad planeerivad rajada takistusi selliselt, et nende ületamine oleks võimetekohane kõikidele osalejatele.»

Võistlema on oodatud kõik ekstreemjooksuhuvilised alates sünniaastast 2006. Lisaks üksikosalejatele on võistlusele oodatud kolmeliikmelised võistkonnad. Võistkondadele on eraldi arvestus ja samuti on ette nähtud eriauhind atraktiivseima kostüümiga võistkonnale. Oluline on mainida, et võistkonna liikmed osalevad ka võistluse individuaalarvestuses.

Kõikidele osalejatele on ette nähtud mälestusmedal ja erikujundusega võistluse peapael. Lõpetajaid ootab ka söök-jook.

Tõrva Ekstreemjooksule tasub tulla kogu perega, kuna samal päeval toimub ka 2. Tõrva kohvikutepäev ning meeleolukat 11. juunit jääb lõpetama Veskijärve ääres toimuv Kärt Johanson ja In Boili kontsert.

Võistluse peakorraldajaks on spordiklubi Meie Liigume koostöös Tõrva linna, Tõrva spordiseltsi, Mulgimaa spordiklubi ja Eesti Multispordi Liiduga.

Tõrva Ekstreemjooksu läbiviimist rahastatakse Tõrva linna kaasavast eelarvest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles