Käisid võimaliku uppunu otsingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kella 13 ajal teatati politseile ja päästeametile, et Tõrvas Vanamõisa järve kaldalt on leitud riided ja 54aastasele mehele kuuluv rahakott. Meest ennast kuskil läheduses ei paistnud.

Päästjad asusid järve kontrollima. «Tund aega otsiti kadunud isikut veest, ent kedagi ei leitud. Meie tegeleme vaid pinnaltpäästetöödega, kuid järv on sügav – seega andsime asja edasi politseile.

Veekogu ülevaatamiseks kaasati ka sukeldujad. »Järve hägususe tõttu on nähtavus halb ja järve kontrollitakse ka sonariga. Praeguseks ei ole meest veel leitud ja töö selle nimel käib edasi," edastas Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak asjade seisu kella poole viie paiku pärastlõunal.

Ilus ilm oli Vanamõisa järve äärde meelitanud umbes 40 inimest, kelle hulgas oli ka rohkesti lapsi. Inimesi jagus nii järvevette kui selle ääres asuvasse randa. Järves toimuvatest otsingutest nad end kuigivõrd häirida ei lasknud. Mõnigi kasutas sukelduja töö uudistamiseks järve ääres olevat Vanamõisa järve hüppetorni, mis on Baltikumi kõrgeim.

Kella viie paiku võis sündmuskohal näha kaht politseinikku, kes toimuval silma peal hoidsid. Järvel tiirutas aga ilmselt sukeldujatele kuuluv paat, milles istus üks inimene.

Kell 20.10 ütles pressiesindaja Maria Gonjak, et otsingud pole tulemusi andnud ja endiselt käivad mehe otsingud Vanamõisa järvest. Tema sõnul on otsingutesse kaasatud ka vabatahtlikud.

Kella ühe paiku kolmapäeval teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindja Kerly Peitel, et aktiivsed otsingud järvel on lõpetatud.

"Oleme kogutud infole tuginedes veendumusel, et 54aastane mees, kelle riided järve äärest leiti, on üsna tõenäoliselt uppunud. Varahommikuni kestnud uppunu otsingud kahjuks tulemust ei andnud," tõdes ta.

Pääste- ja otsingugrupi ESTSAR vabatahtlike tuukrite abil kontrolliti järvepõhja sonariga ning püüti põhja ka traalida.

"Samas on järv kohati väga sügav, kuni 11 meetrit ning vesi pea läbipaistmatu. Päevavalgus vees abiks ei ole ning ka lambiga jääb nähtavus vaevu 20--30 cm kanti. Sellistes tingimustes on ka sonari ja traalimise läbi surnukeha leidmise tõenäosus üpris madal," selgitas pressiesindaja.

Ta rõhutas, et politsei ning teiste partnerite otsingu- ja päästetööd on suunatud ennekõike vahetus ohus oleva inimese operatiivseks otsimiseks, abi osutamiseks ja elu päästmiseks.

"Kuna antud juhul lootus inimest elusalt päästa puudub, ei ole otstarbekas samas mahus aktiivsete otsingutega jätkata. Küll jätkame järvepinna pidevat pistelist kontrollimist, kuniks loodus juhtunusse loodetavasti selgust annab. Kuna vesi on põhjas üpris külm, umbes +4 kraadi, on tõenäoline, et nendes oludes võib uppunu pinnale tõusta alles nädalate möödudes," rääkis Peitel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles