Sõduritest said ohvitserid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalaväepataljon
Kuperjanovi jalaväepataljon Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kuperjanovi jalaväepataljoni nooremallohvitserikursuse kolm päeva kestnud lõpurännak sai punkti kolmapäeval Vastseliina linnuse varemetes peetud tseremooniaga.

Ligi kakskümmend talvise kutse sõdurit läbis pea saja kilomeetri pikkuseks kujunenud rännakul kaheksateist kontrollpunkti. Teekonnal pidid sõdurid lahendama erinevaid jõu ja osavuse ülesandeid nagu miinivälja ületamine, takistusriba läbimine, raskuste teisaldamine ja esmaabi andmine, teatas kaitseväe peastaap.

«Rännak Võru- ja Valgamaal pani proovile nii noorte füüsilise vastupidavuse kui ka meeskonnatöö,» ütles rännakut kommenteerides Kuperjanovi jalaväepataljoni talvise kutse rühmaülem leitnant Margus Lumi. «Selline rännak annab tulevastele meeskonnaülematele hea ettekujutuse, milleks sõdur peab suuteline olema ning kuidas oma vastupidavust suurendada.»

Pidulikul tseremoonial Vastseliina linnuses, kus lubavad nooremallohvitserid hoolitseda oma tulevaste alluvate eest ja koos nendega minna läbi tulest ja veest.

Nooremallohvitseri baaskursuse lõpetanud saavad kaprali ja nooremseersandi auaste. Kursuse edukalt lõpetanud allohvitserid jätkavad oma teenistust meeskonna- ja jaoülemana.

Praegu aega teenivate noormeeste väljaõppetsükkel lõpeb detsembris seejärel arvatakse nad reservi.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles