Volikogu liikmed sõlmisid koostööleppe

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda, kus kohaliku omavalitsuse volikogu istungeid peab.
Otepää raekoda, kus kohaliku omavalitsuse volikogu istungeid peab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu liikmed sõlmisid koostööleppe eesmärgiga sätestada ühised väärtused ning tagada ühine arusaam valla arendamisest kuni järgmiste kohaliku omavalitsuse volikogu valimisteni. Lepingus tuuakse välja ühiselt kokku lepitud eelisvaldkonnad ja tegevused sel ja järgmisel aastal, mis aitavad kaasa valla pikaajaliste eesmärkide täitmisele.

Koostööleppe osapooled on valimisliidud Meie Kodu ja Otepää ning Eesti Reformierakonna nimekirjas kandideerinud vallavolikogu liikmed. Lepingu on allkirjastanud 15 volikogu liikmest kaheksa: Siim Kalda, Martin Teder, Tanel Ojaste, Jaanus Raidal, Rein Vikard, Aivar Nigol, Merlin Müür ja Enn Sepma.

Valimisliidu Meie Kodu esindaja Siim Kalda sõnul peavad pooled haldusreformi valdkonnas tähtsaks teha koostööd naabervaldadega vabatahtliku ühinemise nimel. «Lisaks leiame, et valla suurinvesteeringuteks lähiaastatel on uue lasteaia ehitamine, kultuurikeskuse renoveerimise lõpetamine, nüüdisaegse tervisekeskuse rajamine ja soojamajanduse rekonstrueerimine,» lisas Kalda.

Valimisliidu Otepää esinumber Jaanus Raidal peab tähtsaks haldusreformi teemaga tegelemist. «Tuleb jätkata aktiivselt Sangaste valla ettepanekul käivate ühinemisläbirääkimistega ning tagada Otepää piirkonna tugev haldussuutlikkus ka tulevikus,» selgitas Raidal koostöö osapoolte seisukohti.

Vallavolikogu Reformierakonna saadikud Merlin Müür, Aivar Nigol ja Enn Sepma näevad koostöös võimalust valla oluliste arengusuundade jätkamiseks, sealhulgas investeeringuid uue lasteaia projektile, kultuurikeskuse renoveerimise lõpetamisele, tervisekeskuse arendamisele, Eesti Lipu ajaloo väärtustamisele ning kohaliku kogukonna ja ettevõtlikkuse toetamisele.  

Copy
Tagasi üles