Tänavune konnaränne pakkus abistajatele ootamatusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud konnad ämbris.
Päästetud konnad ämbris. Foto: Maria Sikk

Loodetavasti on kõik emased konnad praeguseks tänavuse printsi õnnelikult leidnud. Selle heaks, et taolisi õnnelikke rohkem oleks, andis olulise panuse Valga põhikoolis töötav Maria Sikk.

Kooli arendus- ja noorsootööjuhi ametis olev Maria Sikk viis maakonnas konnatalguid läbi teist korda. Tänavu toimusid talgud põhiliselt Taheva vallas Rautina järve lähedal – seal, kus maantee lookleb mööda järve põhjakallast. Tänavu päästis ta oma viieliikmelise tiimiga kolmel õhtul kokku 175 kahepaikset.

Paljud inimese hoiakud ja harjumused saavad alguse lapsepõlvest. Nii ka Maria Siku ja tema Õru vallasekretärina töötava õe Maikeni sümpaatia konnade vastu. «Olen maal kasvanud ja kevaditi ikka konni rändamas näinud – ka päris väikseid. Samuti nägin, kuidas konnad olid auto alla sõidetud – siis olin alati kurb. Tean, et mõni ei armasta konni, mulle on nad aga alati meeldinud,» kinnitas Maria.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles