Torm andis päästjatele rohkesti tööd

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi kahjud Valgamaal.
Tormi kahjud Valgamaal. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Pühapäeval, 3. juuli ajavahemikul kella 12.01 kuni kella 22.08 said päästjad said päästjad Valgamaale 23 väljakutset, mis olid tingitud teedele või elektriliinidele  kukkunud murdunud puudest.

Mitmes kohas oli tuulemurd puid teele langetanud suurel hulgal. Teede täielik puhastamine jäi teeomaniku või maanteeameti ülesandeks. Mõnel pool koristasid saagidega varustatud elanikud teed omade jõududega ning kõikjal tegutsesid ka maanteeameti koostööpartnerid oma tehnikaga. Kutselistele päästjatele olid suureks abiks Karula vabatahtlikud.

Kella 12.01 ajal teatati, et Taheva vallas Taheva külas 3 kilomeetrit Hargla poole sulgesid murdunud puud tee ja kukkusid osaliselt ka autode peale. Inimesed viga ei saanud. Sündmust lahendama suundunud päästjad sõitsid Koikküla külast Taheva poole ning kogu teel tuli lõikude kaupa kõrvaldada suurel hulgal murdunud puid. Tööd jätkus päästjatel seal kandis järjest ringi liikudes terveks päevaks.

Kella 12.52 ajal kukkus Otepää vallas Nüpli külas puu elektriliinidele ja majale. Omanik eemaldas puu majalt ise. Liini parandamine jäi elektrikute ülesandeks.

Kella 13.11 ajal teatati, et Karula vallas Karula külas vajus murdunud puu latv maja katusele. Elanikud hakkasid ise puu kõrvaldamisega tegelema.

Kella 13.15 ajal kukkus Taheva vallas Ringiste külas murdunud puu maja katusele. Keegi viga ei saanud ja elanikud lahendasid olukorra iseseisvalt.

Kella 13.18 ajal jäi Taheva vallas Taheva külas 6–7 autot lõksu ning ühele kukkus ka murdunud puu peale. Inimesed viga ei saanud.

Kella 18.16 ajal teatati, et Taheva vallas Koiva küla piirkonnas on teedel kümneid puid ja inimesed autodega ei pääse koju. Paari kilomeetri ulatuses olid inimesed ise puid kõrvaldanud, kuid vajasid lisajõudu. Inimestel käisid abis Karula vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles