Pool volikogust peatas ajutiselt oma volitused

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Põldmägi, kes koos Heikki Kadaja, Agris Possuli, Helgi Punga ja Anu Uintiga liikmelisuse peatas, kinnitas, et see oli protest praegu vallavolikogus toimuva vastu.
Kalle Põldmägi, kes koos Heikki Kadaja, Agris Possuli, Helgi Punga ja Anu Uintiga liikmelisuse peatas, kinnitas, et see oli protest praegu vallavolikogus toimuva vastu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viis Puka vallavolikogu liiget peatas kolmeks kuuks oma volitused ning viimatine volikogu istung möödus harilikust väiksemas koosseisus.

Tegu on ilmselgelt tavatu olukorraga. Küsimusele, miks kõik opositsiooni kuuluvad volikogu liikmed end taandavad, vastas vallasekretär Anita Kallis, et avaldustes ametlikud põhjused puudusid. Neli avaldust laekus eelmise nädala teisipäeval, viies kolmapäeval, palutud oli peatada kolmeks kuuks volitused volikogu liikmena.

«Volituste peatamiseks ja asendusliikmetele volituste andmiseks on kindlad tähtajad,« selgitas Kallis. «Asendusliikme volitused algavad valla valimiskomisjoni otsuse jõustumise hetkest, kusjuures volituste peatumine ja asendusliikme määramine vormistatakse ühe otsusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles