Valgamaa ralliäss on aasta tähtsaimaks võidusõiduks valmis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets on võistelnud ka Rally Estonial.
Raul Jeets on võistelnud ka Rally Estonial. Foto: Rein Säinas

Reedel stardib Tartus Raekoja platsilt järjekordne auto24 Rally Estonia, mis on FIA ERC Euroopa autoralli Eesti meistrivõistluste etapp.

Raul Jeetsile ja Andrus Toomile, kes FIA ERC sarjas osalevad teist aastat, on see vaieldamatult aasta tähtsaim võistlus. Teisipäeval tehti koos meeskonnakaaslastega SRT tiimist, Ralfs Sirmacise ja Arturs Šiminsiga

rallieelne testipäev, millega Škoda Fabia R5 autoga sõitvad Jeets ja Toom vägagi rahule jäid. Misso lähedal toimunud testipäeval sõideti umbes 75 kilomeetrit.

«Tänane päev oli meile väga hea ja vajalik. Aasta on möödas sellest, kui sõitsime viimati Eesti teedel, mis on sarja ühed ägedamad. Kiirus, hüpped – see on võrratu adrenaliin, mis siit saab. Saime täna taas tunnetuse, kuidas kiiretel katsetel sõita ja meie Škoda Fabia R5 on ka nüüd sellises seades, nagu soovime. Selles osas oleme kindlasti ralliks valmis,» rääkis Valgamaa mees Raul Jeets pärast testipäeva.

Jeets tõdes, et konkurents on kodusel rallivõistlusel tihe ja tema ning Toomi selge eesmärk on igal aastal kodus teha parem tulemus kui eelmisel.

«Ühtlasi tahaks teha FIA ERC sarja parima tulemuse või korrata senist parimat, mis on Kreeka neljas koht. Tegu on kiire ralliga ja jälgime kogu aeg, mida teevad konkurendid, millist kiirust nad näitavad – ja püüame nendega samas tempos püsida.»

Auto24 Rally Estonia sõidetakse 15.–17. juulil. Reedel algavad tegevused juba kell 13, kui sõidetakse kvalifikatsioonikatse Vana-Otepääl.

Laupäeval sõidetakse üheksa katset. Päeva lõpetab Elva linnakatse, mille Jeets ja Toom eelmisel aastal võitsid. Pühapäeval sõidetakse kuus kiiruskatset. Kokku tuleb 16 katse peale 211,45kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles