KÜLALUGU: Kauplusest sai plastikutööstus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Leesik (pildil keskel) poseerib koos oma ettevõtte töötajate Toomas Kiho (vasakul) ja Rando Koortiga kümblustünni tarvis valmiva kaanega, millele tihend just hetk tagasi külge sai. Varem pidas Leesik Sihval pikalt külapoodi.
Guido Leesik (pildil keskel) poseerib koos oma ettevõtte töötajate Toomas Kiho (vasakul) ja Rando Koortiga kümblustünni tarvis valmiva kaanega, millele tihend just hetk tagasi külge sai. Varem pidas Leesik Sihval pikalt külapoodi. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Sihval kohe tee ääres asuvas endises sovhoosikeskuse hoones tegutseb ühel kolmandikul pinnast ettevõte Awero, mis toodab kümblustünnidele klaasplastist sisusid ja ka valmis kümblustünne.

Firma omaniku Guido Leesiku sõnul sai praegune ettevõte alguse siis, kui tuttavad tünnivalmistajad tegid talle ettepaneku tünnidele plastsüdamikke valmistada. Mees haaras ideest kinni, kuna eelmine firma – kohalik külapood – oli just tegevust lõpetamas. Leesik ütles, et suurte kauplusekettide hindadega Otepääl ei olnud võimalik võistelda. «Meie ostsime hulgilaost sisse kallimalt, kui nemad välja müüsid. Ei ole ju loogiline sellist ettevõtlust üleval pidada.»

Idee, miks kümblustünnil võiks olla plastikust sisu, on lihtne. «Siiani tehti tünne puidust. Aga kuna puit on elus asi, paisub-kahaneb vastavalt ilmastikule, siis ei hakanud see hästi vett pidama,» rääkis Leesik. Et kaupluse ruumid olid juba olemas, loodigi sinnasamasse 2013. aastal pärast poe sulgemist uus ettevõtmine. Leesik ise elab Otepääl, kuhu kolis 1977. aastal, kuid on 1995. aastast seotud Sihva külaga, kus pood tegevust alustas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles