Menetlus kellelgi süüd ei leidnud

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastada saanud noormees toimetati Kungla tänavale maandunud helikopteriga haiglasse.
Vigastada saanud noormees toimetati Kungla tänavale maandunud helikopteriga haiglasse. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Möödunud aasta novembri lõpus juhtunud ränga tuleõnnetuse uurimiseks alustas Valga politsei toona kriminaalmenetlust. Menetluse käigus selgus, et kriminaalasjas puudub alus ning prokuratuur andis politseile loa kriminaalmenetluse lõpetamiseks.

Eelmise aasta 30. novembril laekus politseile teade selle kohta, et ööl vastu 28. novembrit Valgas Kesk tänaval asuva hoone ees leidis aset sündmus, kus lahtise tulega ettevaatamatu ümberkäimise tõttu süttisid 21aastasel mehel seljas olevad riided. Juhtunu tagajärjel sai mees raskelt vigastada, tema haiglaravi lõppes selle aasta jaanuaris.

Toona oli sündmuse ümber väga vähe täpset infot. Valgamaalane kirjutas siis, et kopter maandus Kungla tänava kunstmurustaadionile ning esialgse info kohaselt oli tegu meditsiinilisel otstarbel sooritatud lennuga. Mitme päeva jooksul laekus toimetusele mitu vihjet: esmalt, et helikopteriga viidi Tallinna haiglasse raskete põletushaavadega 21aastane noormees, ja mõni aeg hiljem, et kannatada saanud noormees viibib raskes seisundis haiglas. 

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Valga politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin kinnitas, et menetluse käigus kuulati kahtlustatavana üle 18aastast noormeest. «Meie ülesanne oli välja selgitada, kelle ettevaatamatu tegu kannatanule vigastused põhjustas,» kommenteeris ringkonnaprokurör.

Menetluse käigus kogutud tõendid aga kinnitasid, et 27. novembril remontis kannatanu koos sõbraga Kesk tänaval asuvas garaažis sõiduautot. Sama päeva õhtul tulid sinna nende sõbrad. Kui mehed jõudsid remondiga nii kaugele, et sõiduk käivitama panna, selgus, et autos ei ole kütust. Neli meest läksid teise autoga tanklasse. 

Kuna kannatanul ei olnud kanistrit, võttis ta kaasa pealt lahtise plastikämbri. Tanklast tagasi sõites oli ämber koos ostetud kütusega kannatanu süles ning sõidu ajal loksus lahtisest ämbrist kütust kannatanu seljas olevatele riietele. Kui mehed tagasi garaaži jõudsid, hakkas mingil hetkel üks neist garaaži juures tulemasinaga endal sigaretti süütama. Seda nähes liikus kannatanu tema juurde ning küsis tuld. Seepeale süttisid kohe kannatanul seljas olevad riided.

«Olemasolevad andmed kinnitavad, et meeste vahel oli suhteliselt väike vahemaa ning kuna samal ajal süüdati sigaret, võisid riided süttida neist levivate bensiiniaurude tõttu,» kommenteeris ringkonnaprokurör Milvi Väin. «Oleme jõudnud järeldusele, et mõlemad pooled ei arvestanud võimaliku ohuga ning kogutud tõendid viitavad õnnetuse juhtumisele nii kannatanu kui sigaretisüütaja käitumise tõttu,» sõnas prokurör.

Kuna selles kriminaalasjas puudub alus, andis prokuratuur politseile loa kriminaalmenetluse lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles