Mõisakoolid on külaliste ootel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääriretkedel on osalenud ka Palupera kooli õpilased.
Karjääriretkedel on osalenud ka Palupera kooli õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ainsana Valgamaa mõisates asuvatest koolidest osaleb üle-eestilises külastumängus «Unustatud mõisad» Palupera mõisakool. Kokku on üle Eesti avatud 32 mõisat, kus ees ootamas näitused ja kontserdid. 

Juba sel laupäeval ja pühapäeval on kõigil huvilistel võimalus läbi astuda Palupera mõisast, kus igal täistunnil algab giidiga ekskursioon, kus tutvustatakse mõisat ja selle ajalugu. Avatud on kohvik, kus pakutakse maitsvaid kooke ja toekamat söökigi. Üles on pandud näitus, kus saab näha läbi aastate kasutuses olnud küünlajalgu ja erisuguseid atribuute, nagu näiteks kinofilmide ja diapositiivide näitamiseks mõeldud aparaate, fotoaparaate, projektoreid. 

Traditsioonilised kella kolmesed kontserdid on rahvale tasuta. Laupäevasel kontserdil esineb duo Parim Möödas ja pühapäeval saavad kontserdikülastajad nautida operetiviise Katrin Karisma esituses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles