Öökino üllatas musta huumoriga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäevaõhtune öökino Sooru järve ääres tõi sedakorda viiemeetrisel ekraanil vaatajani filmi, mis mõnegi kaadriga esitas publikule väljakutse musta huumori vallas.

Sel korral oli varemgi vabas õhus filme näidanud kinomeister Peeter Mänd valinud publikule välja prantsuse lavastaja Bruno Dumonti käesoleval aastal ilmunud komöödia «Pentsik puhkus» (Ma Loute, Prantsusmaa), mis pälvis tähelepanu ka Cannes’i filmifestivalil ja mida on nimetatud ka selle suve kõige mustemaks komöödiaks.

Filmi kirjeldamiseks sobib ilmselt kõige paremini ka pealkirjas sisalduv sõna «pentsik». Kusagil musta ja absurdikomöödia, groteski ja peene huumori piiril kõikuva linateose sündmused hargnevad 1910. aasta suvel, mil Atlandi ookeani vaikses lahesopis toimuvad pehmelt öeldes kummalised asjad. Nimelt kaob saladuslikult mõnigi turist ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles