Mulgid otsivad auhinnale kandidaate

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pälvis tiitli tekstiilikunstnik Anu Raud.
Mullu pälvis tiitli tekstiilikunstnik Anu Raud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Mulgi kultuuri instituut ootab taas ettepanekuid Mulgimaa Uhkuse auhinna väljaandmiseks.

Auhinnaga tunnustatakse pikaaegset tööd Mulgi murdekeele ja mulgi meele edasikestmise heaks, uut head algatust oma keele ja pärandi ergutamisel või mõnda muud olulist tegu mulkide toetamisel ja Mulgimaa elu edendamisel.

Auhinna väljaandmisel arvestatakse, kuidas mulkide identiteeti ja enesest lugupidamist välja näidatakse ning sellega väljaspool kodu silma jäädakse, kuidas seda edasi kantakse ja noortele edasi antakse ning mulkide tegemisi toetatakse ja edendatakse.

Mulgimaa Uhkuse kandidaate võivad esitada ja sellele kandideerida saavad nii era- kui juriidilised isikud.

Ettepanekud tuleb saata kirjalikult vabas vormis põhjenduse ja kontaktandmetega 10. septembriks Mulgi kultuuri instituudi posti- või meiliaadressile.

Mulgimaa Uhkuse auhinna saaja kuulutatakse välja oktoobris.

Esimese Mulgimaa Uhkuse tiitli pälvis Asta Mäeorg ehk Tõrva Tilde 2012. aastal. Järgmisel aastal pärjati selle tiitliga Asta Jaaksoo ja Kaupo Ilmet, 2014. aastal rahvamuusik Ants Taul ja mullu pälvis tiitli tekstiilikunstnik Anu Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles