Esimese koolipäeva lugu: Väikses koolis asus esimeses klassis õppima kolm last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riidaja pisikese koolipere 1. septembri aktus sealses armsas ja koduses koolihoones lõi majas pidulikhubase õhkkonna. Esimesse klassi astujaid oli sel aastal kolm.

Aktuse avaminutitel juhatati päevakangelased väiksesse saali – suuremad ja väiksemad käsikäes, nagu ikka sellistel juhtudel tavaks. Eriliseks tegi aga aktuse see, et direktor Ave Rõõm pöördus koolipere liikmete ja ka värskete koolilaste poole neid eesnimepidi nimetades, mis võimalik ainult väikeses majas.

"Suvi on möödas ja täna teadmiste päev. Ega teadmisi ainult kooliaasta jooksul omandata, teadmisi saab terve elu täiendada," sõnas koolijuht, tunnustades sel suvel Tallinna Ülikooli lõpetanud lasteaiaõpetajat. "Ja ega suvel ainult puhata. Tahan tänada neid lapsi, kes suvel oma kooli au ja valla nime kõrgel hoidsid," kiitis Rõõm ka lapsi, kes suvel mitmesugustel aladel silma paistsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles