Keskkonnaamet ja jahimehed kokkuleppele ei jõudnud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga põrsastega. Foto on illustreeriv.
Metssiga põrsastega. Foto on illustreeriv. Foto: Ove Maidla / Postimees / Scanpix

Keskkonnaamet kehtestab sigade Aafrika katku ohjeldamiseks metssigade kohustuslikud küttimismahud seitsmes maakonnas, kus jahindusnõukogud ei jõudnud mahu osas kokkuleppele või määrasid keskkonnaagentuuri etteantud mahust väiksema limiidi.

Eestis on seatud eesmärgiks saavutada 2018. aasta veebruari lõpuks metssigade asustustihedus 1,5 isendit 1000 hektari kohta igas jahipiirkonnas ning 2016/2017. jahiaasta lõpuks maksimaalselt kaks isendit 1000 jahimaa hektari kohta. Eesmärgi täitmiseks tuleb metssigu küttida minimaalselt agentuuri etteantud mahus, mis käesoleval jahiaastal on vähemalt 17 850 metssiga.

«Saavutamaks soovitud metssigade asustustihedust, tuli jahindusnõukogudel küttimismahtude jaotamisel lähtuda minimaalselt keskkonnaagentuuri etteantud mahust. Paraku Hiiu, Põlva, Rapla, Saare, Viljandi, Valga ja Võru maakondade jahindusnõukogudes ei suudetud küttimismahtu kokku leppida või jäi see väiksemaks keskkonnaagentuuri pakutust,» rääkis keskkonnaameti metsaosakonna juhataja Olav Etverk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles