Ennustused Kaljuranna kandideerimisest osutusid tõeks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand jagas 31. augustil välisministeeriumi ees pressile kommentaare Reformierakonna otsusest mitte toetada teda presidendikandidaadina. 
FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Marina Kaljurand jagas 31. augustil välisministeeriumi ees pressile kommentaare Reformierakonna otsusest mitte toetada teda presidendikandidaadina. FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Välisminister Marina Kaljurand teatas, et lahkub välisministri kohalt ja kandideerib presidendiks.

Kaljuranna sõnul on tal kahju lahkuda välisministri ametist, kuid ta ei pea õigeks kandideerida presidendiks Reformierakonna kandidaadi vastu ja samal ajal olla ka Reformierakonna juhitavas valitsuses minister.

«Pärast väga tõsist kaalumist otsustasin paluda valijameeste toetust minu kandidatuuri ülesseadmiseks valimiskogus. Täna esitasin peaministrile tagasiastumispalve. See otsus ei olnud lihtne, nagu ka mitmed teised otsused, mida selle aasta jooksul olen pidanud langetama,» kirjutas Kaljurand reedel oma kolleegidele.

«Mul on kahju lahkuda maailma parimast välisteenistusest, aga loodan väga, et see samm ei kustuta mind teie eludest ja mäludest, et jääme edasi suhtlema ja kohtume, kui mitte tihedamini, siis välisministeeriumi sünnipäevadel,» märkis Kaljurand.

Ta tunnistas, et välisministeerium on olnud tema töö, hobi, kutsumus ja elu. «Ehk elustiil, nagu me tavatseme öelda oma noortele kolleegidele. Välisministeerium on andnud mulle võimaluse töötada kõige erinevamates valdkondades ja kohtades - pressi- ja infoosakonnas, juriidilises, konsulaaris, välismajanduspoliitikas, arengukoostöös, poliitikaosakonnas, Tel Avivis, Astanas, Moskvas, Washingtonis ja nii edasi.»

«Välisministeerium on andnud mulle võimaluse olla koos teiega, ehitada koos üles välisteenistus ja tunda koos uhkust tänase välisteenistuse üle,» kirjutas Kaljurand oma kolleege tänades.

«24. septembril saab Eesti järgmise presidendi. Järgmised kaks nädalat teen ma kampaaniat, et Eesti saaks parima presidendi,» lisas Kaljurand.

Seega osutusid tõeks mitme Kagu-Eestist Riigikokku valitud saadiku ennustused, et Kaljurand kandideerib presidendiks. Näiteks avaldasid sellist arvamust eelmisel nädalal IRLi fraktsiooni esimees Priit Sibul ja keskerakondlane Heimar Lenk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles