Alar Nääme jäi süüdi ka ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Arvo Meeks

Tallinna ringkonnakohus jättis teisipäeval muutmata keskerakondlasest Tallinna Kesklinna linnaosa vanema, endise Valga aselinnapea Alar Nääme süüdimõistmise omastamises.

Ringkonnakohus ei rahuldanud kohtualuse kaitsja, Valga advokaadi Kalju Kutsari kaebust. Samaks jäi ka Näämele mõistetud rahaline karistus – 6300 eurot.

Harju maakohus tunnistas Nääme süüdi juuni lõpus, kuid Nääme kaebas süüdimõistmise ringkonnakohtusse.

Ringkonnakohtu otsuse saab vaidlustada riigikohtus 30 päeva jooksul. Kas kohtualune seda võimalust ka kasutab, ta kolmapäeva hommikul veel öelda ei osanud. "Kindlat seisukohta on veel vara öelda, sest pole jõudnud veel eile saabunud otsust korralikult läbi töötada."

Kohtu hinnangul on Nääme süü omastamises tõendatud ja tal tuleb selle eest tasuda rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui riigikokku kandideerijat, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi.

Nääme on meediale, sealhulgas Valgamaalasele kinnitanud, et süüdistus esitati talle juba enne jõule ja endal ta süüd ei näe. Nääme oli toona Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

Kriminaalasja uuris kaitsepolitsei ning uurimist juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles