Rikkumisi esines ka Valgamaa poodides

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööinspektsioon kontrollis suvel väikekauplusi üle Eesti. Inspektorid külastasid ka kaht Valgamaa poodi, leides sealt ka rikkumisi.

Suvekuudel, eriti pühade ja suurürituste ajal kasvab väikeste maapoodide koormus. Inspektsioon kontrolliski töötajate töökoormust perioodil, kui kaupa ning kliente on tavapärasest märksa rohkem. Inspektorid kontrollisid kaupade paigutust ning nende teisaldamist, liikumisteede korrasolu, mõõtsid töökoha temperatuuri ning jälgisid töötajate teadlikkust ohututest töövõtetest.

Sihtkontrolli käigus kontrolliti 113 kauplust, kus tuvastati kokku 571 rikkumist. Valdavalt jäi rikkumiste arv alla 10. Vaid kahes kaupluses ei tuvastatud ühtegi rikkumist. Üle pooltel juhtudel polnud tööandja andnud vajalikke tööjalanõusid. Paljudes kauplustes oli probleeme liikumisteedega, kuhu ladustati kaubakaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles