Rongid sõidavad taas kiiremini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates oktoobrist sõidavad rongid Jõgeva–Tartu lõigul taas kiiremini. Raudteeremont aga jätkub ning mõnel lõigul teenindab Elron reisijaid endiselt osaliselt bussidega. Tartu–Koidula liinil hakkab 3. oktoobrist kehtima talvine sõidugraafik.

«Alates oktoobrist on Jõgeva–Tartu lõigul võimalikud taas suuremad sõidukiirused ja sõiduaeg väheneb 5–10 minuti võrra,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Lühema sõiduaja pakkumiseks korrigeeritakse ida- ja kagusuuna reiside sõiduplaane. Oktoobrist uuendab Elron sõiduplaane nii Tallinna–Jõgeva–Tartu liinil kui Tartu–Koidula ja Tartu–Valga liinil. Edelasuunal, läänesuunal ning Aegviidu ja Narva liinil jäävad kehtima senised sõiduplaanid.

«Remondihooaeg raudteel kestab sel aastal novembrini,» lisas Kongo. «Reisijate huvidest lähtuvalt toimib rongiliiklus ka remonditavatel lõikudel. Vaid osaliselt, remonttööde tegemise ajal, teenindab Elron reisijaid asendusbussidega.»

Kolmel päeval nädalas (T, N, L) teenindab Elron reisijaid osaliselt asendusbussidega Tapa–Kiltsi ja Tapa–Tartu lõigul. Edelasuunal, Tallinna–Rapla–Pärnu/Viljandi liinidel, kehtib edasi senine sõiduplaan ning osaline bussidega asendamine toimub nädalavahetustel Kohila–Rapla lõigul.

Seoses suvehooaja lõppemisega on 2. oktoober sel aastal viimane päev, mil Tartu–Koidula rongid ka Piusale sõidavad, edasi hakkab Koidula liinil kehtima talvine sõidugraafik.

Detailset infot sõiduplaanide kohta saab Elroni kodulehelt või tasuta rongiinfo telefonilt 616 0245.

5. aprillil alustas taristuomanik AS Eesti Raudtee rekonstrueerimistöid Tapa–Tartu raudteelõigul. Jätkus eelmisel aastal alanud kapitaalremont, mille käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis – ballast, rööpad, liiprid –, vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ning remonditakse ülesõidukohad.

Remondiaegse sõiduplaani koostab Elron koos remondi tellija Eesti Raudteega, arvestades reisijate huvidega võimalikult suures mahus. Neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus. Vaid kolmel päeval nädalas (T, N, L) ning seda vaid päevasel ajal asendatakse rongid osaliselt bussidega, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles