Maaelukomisjoni juht peab plaani väiksematele keskustele ohtlikuks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulk kohalikke ettevõtjaid soovib, et Valga ARK jätkaks täies mahus ja täistööajaga riigiteenuse pakkumist. Samuti soovitakse, et kohapeal säiliks riikliku sõidueksami sooritamise võimalus.
Hulk kohalikke ettevõtjaid soovib, et Valga ARK jätkaks täies mahus ja täistööajaga riigiteenuse pakkumist. Samuti soovitakse, et kohapeal säiliks riikliku sõidueksami sooritamise võimalus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige ja maaelukomisjoni esimees Ivari Padar tervitas maanteeameti otsust säilitada kõik teenindusbürood maakonnakeskustes. Lisaks märkis ta, et sõidueksami tegemise võimalus peab samuti maakonnakeskustes säilima.

«Täna on mõistlikust lahendusest puudu vaid üks samm. Siiani ei ole ma kuulnud ühtegi selget argumenti, miks peaks A- ja B-kategooria sõidueksami tegemiseks tulevikus ühest maakonnakeskusest teise sõitma,» ütles Padar.

Ta tõi näiteks, et võimalus sooritada sõidueksamit võib olla oluline argument noorte koolivalikul, kuna eelistama hakatakse suuremaid keskusi, kust saab korraga nii kooli lõpudiplomi kui ka juhiload.

Padar märkis, et riiklike teenuste reformimise eesmärk peab olema tänaste maakonnakeskuste tugevdamine ja seal teenuste kättesaadavana hoidmine. «Eksamineerijate roteerumine on igati aktsepteeritav aga sõidueksami tegemise võimalus peab maakonnakeskustes säilima.»

Maanteeamet teatas juuli alguses, et käivitab oktoobris tsentraalse eksamikeskuse, mis tähendab, et A- ja B-kategooria sõidueksamit saab ülejärgmisest aastast senise 17 teenindusbüroo asemel teha kuues linnas. Sealhulgas kaoks kava kohaselt eksamit tegemise võimalus Valgas. Kriitikat pälvinud muudatusi põhjendas amet sooviga tõsta eksamineerimise kvaliteeti, ühtlustada ootejärjekordi ja vähendada korruptsiooniriski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles