Ajujaht sõralistele algas püssipaukudega

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva jahiseltsil õnnestus ajujahi avapäeval tabada uhkete sarvedega hirvepull, keda austati vana jahimeeste tava kohaselt kehale asetatud kuuseoksaga. Kuuseoksa sai enda mütsi külge ka surmava lasu sooritaja.
Tõrva jahiseltsil õnnestus ajujahi avapäeval tabada uhkete sarvedega hirvepull, keda austati vana jahimeeste tava kohaselt kehale asetatud kuuseoksaga. Kuuseoksa sai enda mütsi külge ka surmava lasu sooritaja. Foto: Eda Niittee

Eelmisel laupäeval läks metsades lahti jahimeeste kauaoodatud ajujaht, kus koertel lubatud oma peremeeste püssi ette ajada põtru, metskitsi ja punahirvi. Lisaks jätkub jaht metssigadele.

Valgamaa jahimeeste ühistu esimehe Rein Rosenbergi sõnul on sellel aastal maakonna minimaalsed kohustuslikud küttimismahud 330 põtra, 50 punahirve ja 700 metskitse, mis on jaotatud 17 jahipiirkonnas tegutsevate seltside vahel.

Kui palju loomi esimesel jahipäeval maakonnas küttida õnnestus, Rosenberg täpselt öelda ei osanudki. «Pidevaid ülevaateid me kohe ei tee, alles kuu lõpus lööme arvud kokku.» Küll aga teadis Rosenberg, et enim põtru jahtis seekord Rulli jahiselts, kes tabas esimese päevaga kaheksa looma. Neist palju kehvemad polnud Riidaja jahimehed kuue kütitud põdraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles