Raamatukogu kogub lugusid Valgamaast

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lood Valgamaast on kõik tegelikult olemas, vaja need vaid paberile saada,» julgustab Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin.
«Lood Valgamaast on kõik tegelikult olemas, vaja need vaid paberile saada,» julgustab Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin. Foto: Arvo Meeks

Valga keskraamatukogu soovib välja anda kogumiku, mis toob lugeja ette sada lugu Valgamaast. Seni on kirjutisi laekunud tagasihoidlikult – aega neid saata veel aga on.

Raamatukogu direktor Endla Schasmin tõdes, et oktoobri alguse seisuga on kirjatöid Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale pühendatava almanahhi tarbeks laekunud tagasihoidlikult. "Jutukesi saadetud on, midagi halba öelda ei saa, aga sajast tööst ei saa kaugeltki rääkida. Küllap vajavad inimesed lihtsalt julgustamist."

Konkurss, kui seda nii saab nimetada, on üle-eestiline. "Kirjutaja ei pea olema tingimata Valgamaa inimene, aga mingi seos Valgamaaga võiks jutul olla. Teemadele piiranguid ei ole," kinnitas direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles