Eluraskustes teismelisi aitab uutmoodi teraapia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastast Eestis käivitunud mitmetasandilisse pereteraapiasse ehk MDFT programmi rakendamisse on kaasatud 18 psühholoogi või sotsiaaltöö taustaga terapeuti. Üks neist on Mari Sats.
2015. aastast Eestis käivitunud mitmetasandilisse pereteraapiasse ehk MDFT programmi rakendamisse on kaasatud 18 psühholoogi või sotsiaaltöö taustaga terapeuti. Üks neist on Mari Sats. Foto: Erakogu

Terapeut Mari Sats on üks neist, kes kasutab probleemsete alaealiste aitamiseks uutmoodi pereteraapiat. Ta rõhutab, et töös on väga tähtis nooruki usalduslik suhe vanematega ja pere toetus.

Mida selline pereteraapia endast täpsemalt kujutab?

«Tegemist on nüüdisaegse mitmetasandilise teraapiaga, mis pakub alternatiivi noorte paigutamisele kinnistesse asutustesse. Eelkõige on see suunatud 11–19aastastele noortele, kes tõsistes raskustes – näiteks tarvitavad uimasteid, saadavad korda õigusrikkumisi, ei käi koolis ja käituvad konfliktselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles