Keskust ootavad suured muutused

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Kristjan Karis
SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Kristjan Karis Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kääriku spordikeskuse investeerimisnõukoja hiljutisel koosolekul leiti, et spordikompleksist peab kujunema kogu regioonis ainulaadne tarkade lahendustega tulevikukeskus, mis pakub uudseid lahendusi treeningutest spordimeditsiinini.

«Vabariigi valitsuse üheks eelisvaldkonnaks on seatud Kääriku spordikeskuse väljaehitamine, kuid praeguses infoajastus peab keskus üha enam pakkuma ka uudseid lahendusi ning teenuseid,» ütles SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Kristjan Karis.

Ta lisas, et targa tulevikukeskusena on seatud eesmärgiks pakkuda koos seadmetega laagri täistsükli jälgimist, millest võidavad kõik sportlased, klubid, sporditeadused laiemalt, spordimeditsiin ning miks ka mitte tulevikuseadmete arendamisega alustavad idufirmad

Karise sõnul loob keskus ainulaadsed võimalused olulise sõlmpunkti lahendamiseks, kus auditooriumites ja laborites loodud teadmised viiakse rakendustegevuse kaudu sportlaste ja treeneriteni ning kogunevate andmemahtude alusel luuakse uusi teadmisi.

Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasiku sõnul annab Kääriku keskuse arengusuund sporditeadustele uue impulsi.

«Ülikooli ja teiste teadusasutuste teadlaste töö on see, mis pikas perspektiivis võimaldab saadavast andmete mahust luua seoseid ning anda sisendeid kogu Eesti spordimaastikule. Kääriku oleks oma loodava taristu ja sisuga ideaalne asukoht uute lahenduste testimiseks ning stardipaigaks, mis tõstaks ka Eesti olümpiasportlaste ettevalmistuse taset järgnevate olümpiamängude ootuses,» sõnas Kaasik.

Investeerimisnõukotta oli külalisena kutsutud Tartu Ülikooli kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juhataja Rein Kuik, kes on ka varem nõustanud spordikeskuse spordimeditsiini ruumide eelprojektide koostamist.

«Me ei räägi praegu vaid sportlaste ja aktiivsete inimeste spordimeditsiinilisest jälgimisest. Targa keskusena peame ka Eestis üha enam pöörama tähelepanu meie sportlaste spordivigastuste ennetamisele ning ravile. Viimasega ei ole seotud vaid see, kas treenime, vaid ka see, kuidas seda teeme. Käärikule on seetõttu vaja luua valmidus terviseuuringute ja protseduuride läbiviimiseks,» lisas Kuik.

Alates 2012. aastast haldab Tartu Ülikoolile kuuluvat Kääriku spordikeskust SA Tehvandi Spordikeskus. Haldamise ülemineku eesmärk on spordikeskusest välja arendada tänapäevane treeningkeskus ja Eesti koondislaste ettevalmistuskeskus. Keskuse lõplik valmimise tähtaeg on plaanitud aastaks 2020.

Investeerimisnõukoda kutsuti kokku 2012. aastal eesmärgiga nõustada spordikeskuse arendustegevusi. Nõukotta kuulub kaks esindajat Tehvandi spordikeskusest, kaks esindajat Tartu Ülikoolist ning kolm Eesti Olümpiakomitee esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles