Valgamaal on viimastel kuudel kütitud vaid üksikuid metssigu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nakkusohtlikud on nii surnult leitud kui kütitud potentsiaalselt viirust kandvad metssead.
Nakkusohtlikud on nii surnult leitud kui kütitud potentsiaalselt viirust kandvad metssead. Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix

Jahimehed on märtsiga alanud hooaja algusest 1. oktoobrini küttinud 7540 metssiga ehk täitnud 41 protsenti keskkonnaagentuuri (KAUR) tehtud küttimisettepanekust. KAUR on Sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks soovitanud tänavu üle Eesti küttida 18 272 metssiga.

Saaremaal oli 1. oktoobriks kütitud 2088 metssiga, mis moodustab 47 protsenti maakonnale seatud küttimislimiidist, samas Valgamaal on kütitud vaid 46 metssiga.

«Eelmisel jahiaastal pani keskkonnamet Valgamaa jahimeestele kohustuse küttida 800 metssiga. Küttida suutsime 531 isendit, SAKi tõttu hukkunuid leiti 167. Kokku jäi seega meie kontole 698 metssiga ja kohustuse täitmisest jäi puudu 102 isendit. Tulemuse võib kokku võtta tõdemusega, et surm ka ei võta sealt, kust midagi enam võtta ei ole,» rääkis Valgamaa jahimeeste ühistu juhatuse liikme Rein Rosenberg hiljutises intervjuus Valgamaalasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles