Vallad ja külad on valmis ühinema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda kinnitas, et läbirääkimised on lõpusirgel.
Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda kinnitas, et läbirääkimised on lõpusirgel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu otsustas oma 17. oktoobri istungil saata Otepää valla ja Sangaste valla ühinemislepingu avalikule väljapanekule. See kestab 19. oktoobrist 8. novembrini.

Sangaste vallavolikogu tegi selle aasta kevadel Otepää, Palupera, Puka, Rõngu, Urvaste, Õru vallavolikogudele ühinemisettepaneku. Tänaseks päevaks on ühinemiseks valmis kaks valda – Otepää ja Sangaste vald – ning Palupera vallast Lutike, Makita, Miti, Neeruti, Nõuni, Päidla ja Räbi küla, andis teada Otepää valla kommunikatsioonijuht.

Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda ütles, et ühinemisläbirääkimised on jõudnud lõpusirgele. «Volikogu istungil otsustati, et ühinemisleping on küps avalikule väljapanekule saatmiseks. Väljapaneku ajal on võimalik lepingu osas esitada ettepanekuid ja vastuväiteid. Pärast lepingu avalikustamise perioodi toimub ühinemisteemaline rahvaküsitlus, seejärel suunatakse leping koos parandusega volikokku vastuvõtmiseks.»

Kalda sõnul on ühinemislepingus kokku lepitud, et kõik koolid, seltsimajad, noortekeskused, raamatukogud ja teised inimestele olulised kohad jätkavad tegevust vähemalt senises mahus. «Soovime riigi poolt algatatud haldusreformiga saavutada meie piirkonnale maksimaalse kasu. Oleme seadnud eesmärgiks, et omavalitsuse pakutavad teenused oleksid kvaliteetsed ja muutuksid veel paremini kättesaadavamaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles