Mitmel pool Valgamaal on nähtud liikumas karu

Taavi Niittee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakaamera ja karu kohtumised Põdrala vallas Vanamõisa küla lähistele ehitatud soolakul. Kaamera omaniku Sander Tamme hinnangul on pildile jäänud isakaru nelja-viieaastane ja kaalub umbes 200 kilogrammi. Võrdluseks: soolakuposti kõrgus on 1,8–1,9 meetrit.
Metsakaamera ja karu kohtumised Põdrala vallas Vanamõisa küla lähistele ehitatud soolakul. Kaamera omaniku Sander Tamme hinnangul on pildile jäänud isakaru nelja-viieaastane ja kaalub umbes 200 kilogrammi. Võrdluseks: soolakuposti kõrgus on 1,8–1,9 meetrit. Foto: Sander Tamm

Juba pikemat aega on Valgamaad peetud üheks Eesti karuvaesemaks maakonnaks, kuigi viimasel ajal on meie metsade suurimad kiskjad jäänud silma nii jahimeestele kui metsakaameratele.

«See on täielik jama jutt, et karusid Valgamaal ei ole. Ilusad värvifotod päise päeva ajal näitavad, kuidas nad käivad meil söödakohtadel ja soolakutel maiustamas,» rääkis Riidaja jahiseltsi esimees Urmas Tekkel. Tema kinnitusel on mesikäpad sellel aastal mitu korda sealsete metsakaamerate vaatevälja ukerdama sattunud.

Mehe hinnagul on ainuüksi tema jahipiirkonnas alaliselt elamas vähemalt üks emakaru kahe pojaga ja üks isakaru. Lisaks olevat Tekkeli jahimaadelt, Leebiku küla lähistelt leitud jäljed, millest ühe jälje mees ära mõõtis ja sai tulemuseks 30 sentimeetrit pikkust ja 18 laiust. «See tähendab, et see on kusagil 300–400 kilo kaaluv loom.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles