Ajujaht pikendab ideede esitamise tähtaega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujaht 2012 võitja Märt Pikkani tutvustab oma Raybike tõukeratast.
Ajujaht 2012 võitja Märt Pikkani tutvustab oma Raybike tõukeratast. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Äriideede konkurss Ajujaht pikendab ideede esitamise tähtaega 30. oktoobrini. Praeguseks on esitatud üle 200 idee, kuid veel üle viiekümne avalduse on lõpuni täitmata. Eelmiste aastate kogemus näitab, et paljud alustavad idee esitamist viimasel minutil ning tähtaja pikendamisega antakse ka senistele kahtlejatele võimalus idee esitada. Valgamaalased on seni esitanud kaks ideed.

Ajujahi ellukutsuja, EASi projektijuht Marion Raudsepp rääkis, et mitu head ideed on esitatud vahetult enne tähtaega. «Nädalavahetusel esitati ligi sada ideed. Ka ülemöödunud hooaja võitja Jiffi esitas oma avalduse viimasel hetkel,» ütles ta.

SEB Grupi äriinnovatsioonijuht Mart Maasik rõhutas, et eelmisel nädalavahetusel toimus kolm häkatoni ehk tarkvaraarenduse intensiivüritust.

«Häkatonidelt tulevad sageli väga tugevad ideed ning oleks mõistlik ka nende jaoks uks lahti jätta. Tuletan meelde, et Ajujaht pakub tiimidele häid võimalusi ammutamaks teadmisi koolitustest ja mentorlusest. Ja kui on hea idee, võimekas meeskond ja tegevusplaan, siis ei jää kapital tulemata.» ütles ta.

Praeguseks on selgunud kaheksa edasipääsejat. VR Quiz, Prizza, Valgekrae ja Spaceprot Technologies on taganud pääsu saja parema hulka. Muu hulgas on selged neli Top30 meeskonda: Music Wallstreet, MARKUS, TempID ja MovePrep.

Konkursi ellukutsuja on EAS, partner SEB ja suurtoetaja Elisa. Ajujahti toetavad Ülemiste City, Levira, Nasdaq, Tehnopol, sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Tartu loomemajandukeskus, Viimsi vald, Pärnu linn, Tallinna linn, Tartu linn ja Võru maavalitsus. Lisainfot saab Ajujahi koduleheküljelt ja Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles