Tööandajad valmistuvad erivajadustega inimesi palkama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolituse korraldab Külliki Bode töötukassast.
Koolituse korraldab Külliki Bode töötukassast. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Oktoobris ja novembris leiavad kuues maakonnas üle Eesti aset koolitused kõigile piirkonna tööandjatele, kes soovivad täiendada oma teadmisi erivajadustest ja vähenenud töövõimega inimeste toetamisest töökohal.

Koolitused toimuvad  Valga-, Põlva-, Lääne-Viru-, Pärnu-, Harju- ja Võrumaa tööandjatele ning programm on koostatud vastavalt piirkonna eripärale ja vajadustele. Esimene koolituspäev toimub täna, 27. oktoobril Valga kultuuri- ja huvialakeskuses, andis teada töötukassa.

«Ajal, mil töökätest on suur puudus, on erivajadustega inimese värbamine ja tema  töötamise toetamine igati kasulik nii tööandjale, inimesele endale kui ühiskonnale tervikuna. Paljud tööandjad on juba praegu palganud vähenenud töövõimega inimesi,» ütles koolituse korraldaja, töötukassa tööandjate teenuste peaspetsialist Külliki Bode.

Pakutav koolitus valmistab tema sõnul tööandjat paremini ette erivajadustega inimeste värbamiseks ja vähendab kolleegide hirme, mis on meie kogemuse kohaselt sageli tingitud teadmatusest

Koolituspäeval räägitakse, kes on erivajadusega  inimene, milline  on erivajadusi arvestav töökeskkond ja millist abi saab tööandja töötukassast. Koolitusel osalejad saavad proovida, mis tunne on olla ratastoolis, kuidas suhelda kurdina, liikuda pimedana, juhendada intellektipuudega või psüühikahäirega inimest.

Varem sarnasel koolitusel osalenud AS Kaubamaja arendusspetsialisti Jana Haugase sõnul oli koolitus oli väga praktiline ja avardas osalejate silmaringi. «Meile meeldis, et koolitajateks olid erivajadusega või selle teemaga igapäevatöös kokku puutunud inimesed, kes rääkisid väga eluliselt ning kõik meie küsimused said vastused.»

Koolitust aitavad töötukassal läbi viia koolitusspetsialistid ja kogemusnõustajad Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidust, Eesti Vaimupuudega Inimeste Tugiliidust ja teistest erivajadustega inimestega tegelevatest organisatsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles