Omavalitsused nõuavad siseministrilt selgitusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Omavalitsuste Liit ei nõustu plaaniga kaotada Valgas politseijaoskond. Liidu hinnangul kahjustaks selline stsenaarium nii teenuste kättesaadavust kui oleks kahjulik kogu piirkonna mainele.

«Taolise sammuga ei saavutata politseitöös mingit efekti. Ei parane juhtimine ega lihtsustu asjaajamine. Lihtsalt juhtivad töökohad viiakse maakonnast ära. Meie sellise arenguga päri ei ole,» ütles Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits.

Tema sõnul ei ole seni esitanud ühtegi veenvat argumenti politsei struktuurimuutuse kasuks. «Valga politseijaoskond toimib hästi ja seal töötavad inimesed vajavad kindlustunnet – mitte pidevat ümberkorraldamist. Jaoskonna ärakolimine suurendab kindlasti ebastabiilsust.»

Valgamaa Omavalitsuste Liit pöördub siseministri poole arupärimisega, saamaks teada, kes andis korralduse Kagu-Eesti maakondade politseijaoskonnad üheks jaoskonnaks liita. Samuti tahab liit teada, palju kulub selleks ümberkorralduseks maksumaksja raha ning millistest rahastusallikatsest see kulu kaetakse.

Valgamaa omavalitsusjuhid kutsuvad valitsust üles peatama seniks kõik taolised harukondlikud ümberkorraldused, kuni riigireformi peamised suunad on selgeks vaieldud ja otsustatud.

«Me ei tea täna, milline saab olema regionaalse juhtimise tasand riigis. Me ei tea, palju saab olema maakondi ja mis on nende maakondade sisu. Enne kui need asjad pole selged, ei ole tark, et iga amet ise oma väikest riigireformi korraldab», leiab Kabrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles