Juhiloata noormees sõitis infotahvlile otsa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Hummuli vallas
Õnnetus Hummuli vallas Foto: Politsei

Neljapäeva pärastlõunal kella 15.10 ajal sai politsei teate, et Hummuli vallas Soe külas on otsa sõidetud Mulgi Kuju infotahvlile ning kahju põhjustaja lahkus sündmuskohalt.

Politseile teadaolevalt lahkus liiklusõnnetuse põhjustaja sündmuskohalt rohelist värvi BMWga. Kogutud info põhjal selgitas politsei välja, et infotahvlile sõitis otsa 18aastane noormees. Asjaolude väljaselgitamisel ilmnes ka võimalik sündmuskohalt lahkumise põhjus – nimelt puudus õnnetuse põhjustajal juhtimisõigus.

Noormehe suhtes alustati menetlust kokku kolme liiklusseaduse paragrahvi alusel. Need käsitlevad juhtimisõiguseta autorooli istumist, liiklusõnnetuse põhjustamist ning selle järgselt sündmuskohalt lahkumist. Politseinikega vesteldes tunnistas noormees nii juhtimisõiguseta sõitmist kui infotahvlile otsasõitu.

Valga politseijaoskonna vanemkomissar Kaimar Karmi sõnul on kogemuseta ja vastava ettevalmistuseta juhtidel, olgu nad siis mistahes mootorsõiduki roolis, oluliselt suurem tõenäosus sattuda liiklusõnnetusse, mille tagajärjed võivad olla ettearvamatud. Seetõttu on juhtimisõiguseta liiklejad kahtlemata suureks ohuks ennekõike iseendale, aga ka kaasliiklejatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles