Galerii: Koolilapsed tutvusid õmblusvabrikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üheksanda klassi õpilased Ala, Palupera ja Pühajärve põhikoolist käisid täna karjääriretkel tutvumas Valga õmblusvabrikuga Vivatex.
 

Vivatexi tootmisjuht Maarika Raudsik tutvustas õpilastele vabriku tööruume nii Lai 4a kui Vabaduse 38 hoones. Hetkel oli 20 töötajaga ettevõttel käsil politsei- ja piirivalveametile talivormide õmblemine, mida lisatellimuse alusel tuleb valmistada 260. Enne seda oli juba valminud 400 vormi. Vabaduse tänava hoones lõikasid töötajad aga parasjagu välja tükke kaitseväe sõdurite sisevormidele, mida kokku valmib ettevõttel 7000 eksemplari.

Karjääriretke korraldas sihtasutus KredEx, mille ärikliendihaldur Kairi Ehrpas ütles, et KredEx oli Vivatexile laenu tarvis käendust pakkunud ning panustas ettevõttesse nüüd ka selle tutvustamisega õpilastele. Karjääriretk paks Ehrpase sõnul noortele näitama, et ka Valgamaa ettevõtetes on võimalik tööd leida. "Kõik ei pea välismaale minema," ütles Ehrpas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles