Seitse küla läheb Otepää valla koosseisu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsitlus Palupera vallas näitas, et seitse küla eelistab liituda Otepää vallaga.
Küsitlus Palupera vallas näitas, et seitse küla eelistab liituda Otepää vallaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu võttis oma 16.novembri istungil vastu otsuse, millega valitsuselt taotletakse Palupera valla Lutike küla, Makita küla, Miti küla, Neeruti küla, Nõuni küla, Päidla küla ja Räbi küla arvamist Otepää valla koosseisu.

Palupera vallavolikogu korraldas selle aasta septembris tulevase haldusterritoriaalse korralduse osas elanike arvamuse väljaselgitamiseks vallas küsitluse. Küsitlus korraldati külade kaupa ning elanike käest küsiti, kas nad sooviksid kuuluda Otepää suurvalla koosseisu või Elva suurvalla koosseisu. Küsitlusest võttis osa 41% vähemalt 16aastastest vallaelanikest.

Küsitluse tulemusena selgus, et Lutike, Makita, Miti, Neeruti, Nõuni, Päidla ja Räbi küla elanike enamus sooviksid kuuluda Otepää suurvalla koosseisu.

«Oleme haldusreformiga tegelemisel teinud ühe olulise sammu edasi Palupera valla suunal,» täpsustas vallavolikogu esimees Siim Kalda. «Ees ootab rahvaküsitlus Otepää ja Sangaste valdade ühinemise kohta, juba detsembrikuu volikogu istungil menetleme Otepää ja Sangaste valdade ühinemislepingut.»

Palupera vald ja Otepää vald on sõlminud haldusüksuste piiride muutmise kokkuleppe, mis muuhulgas käsitleb piiride muutmisega kaasnevaid põhimääruse ja teiste õigusaktide muudatusi ning organisatsiooniliste, eelarveliste ja muude varaliste küsimuste lahendamist.

Palupera valla Lutike, Makita, Miti, Neeruti, Nõuni, Päidla ja Räbi küla arvatakse Otepää valla koosseisu 2017. aasta Otepää vallavolikogu valimistulemuste väljakuulutamise päeval.

Otepää valla koosseisu arvatava Palupera valla seitsme küla territooriumiosa suurus on 81,31 ruutkilomeetrit. Külade alaliste elanike arv oli tänavu 1. novembri seisuga 487 elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles