Abituriendid lähevad eurosaadikuid mängima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisena nägid Euroopa tulevikku Valga gümnaasiumi noored. Žürii hindas töödes tulevikunägemuse arusaadavust ning atraktiivsust.
Sellisena nägid Euroopa tulevikku Valga gümnaasiumi noored. Žürii hindas töödes tulevikunägemuse arusaadavust ning atraktiivsust. Foto: Valga gümnaasium

Valga gümnaasiumi perel on põhjust rõõmustada: kool võitis ühena seitsmest Eesti koolist auhinnareisi Euroopa Parlamenti Strasbourgis – juba teist korda.

Strasbourgi sõidavad kevadel 24 abiturienti, kooli projekti- ja karjäärijuht Pille Olesk ning õppejuht Triinu Ugur. «Prantsusmaale lähevad Eestit esindama abiturendid, kes koolielus agaralt kaasa löönud ning kooli esindanud – ja muidugi võidutöö teinud tiim,» täpsustas Olesk.

Euroscola päeva käigus saavad umbes 500 Euroopa riikidest pärit õpilast mängida läbi ühe päeva Euroopa Parlamendi istungitesaalis. Õpilased jagatakse eelnevalt kokku lepitud teemadega tegelevatesse töörühmadesse. Iga grupp ehk parlamendi komisjon töötab välja «seaduseelnõu» ning tutvustab seda niinimetatud täiskoguistungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles