Kas Valgamaal nähti tundmatut lendavat objekti?

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veenus on Maale kõige lähemal asuv planeet ning näib seetõttu meie tähistaevas kõigist teistest planeetidest ja tähtedest tunduvalt heledamana. Vahetult pärast päikeseloojangut tehtud fotol asub Veenus keskel, sellest vasakul asub pisut tuhmim Marss.
Veenus on Maale kõige lähemal asuv planeet ning näib seetõttu meie tähistaevas kõigist teistest planeetidest ja tähtedest tunduvalt heledamana. Vahetult pärast päikeseloojangut tehtud fotol asub Veenus keskel, sellest vasakul asub pisut tuhmim Marss. Foto: Shutterstock

Esmaspäeval autoga koju sõitnud abielupaar märkas taevas heledat aeglaselt liikuvat kera, mida võib liigitada tundmatuks lendavaks objektiks ehk TLOks. Inglise keeles tuntakse nähtust UFO nime all.

«Kell oli siis kusagil 10 või 15 minutit pärast viit õhtul. Sõitsime abikaasaga Tõrvast paar kilomeetrit välja Valga poole, kui nägime endise Roobe kõrtsi (hoone Tõrvast kagu suunas, maantee paremas servas – toim) kohal tuld, mis säras nagu autolamp või prožektor ja liikus aeglaselt paremale,» jutustas Hummuli vallas elav Ants Kirsipuu. Tema hinnagul asus objekt suhteliselt madalal, horisondist umbes 30 kraadi kõrgusel.

Mees olevat naisega objekti jälginud mitu minutit, kuni nad lõpuks maanteelt paremale kodutalu juurde viivale kruusateele pöörasid. «Sellega oli ta jõudnud meie ette ja kadus lõpuks Aitsra poole jääva metsa taha,» lisas mees. Tema jutu põhjal võib järeldada, et objekt liikus kirdest edela suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles