Tartu Ülikooli kliinikumist saab Valga haigla peamine omanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikum omandab 51 protsenti Valga haigla aktsiatest. Haigla jätkab esialgu samade teenustega ning samaks jääb ka töötajate arv.
Tartu Ülikooli kliinikum omandab 51 protsenti Valga haigla aktsiatest. Haigla jätkab esialgu samade teenustega ning samaks jääb ka töötajate arv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmisel nädalal saab Tartu Ülikooli kliinikumist Valga haigla peamine omanik. Klientidele esialgu midagi ei muutu, küll aga pole teada, kas raviasutusest ka 2018. aastal sünnitusabi saab.

Muudatus on üks osa protsessist, milles Eesti üldhaiglad teevad eriarstiabi osutamisel koostööd suuremate raviasutustega. Piirkondlikud haiglad – Tartu Ülikooli kliinikum ja Põhja-Eesti regionaalhaigla – peavad tagama üld- ja kohalike haiglate teeninduspiirkondades vajalikud eriarstiabiteenused.

Selline koostöövõrgustik annab maakonnahaiglatele kindluse tuleviku osas. Protsessist võidavad nii majanduslikes raskustes ja arstide nappuses kannatavad maakonnahaiglad kui ülekoormatud regionaalsed keskused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles