Sangaste pansionaadis hõljub jõuluhõng

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike Vaidre (vasakul) ja Vanda Leht on mõlemad Sangaste pansionaadis elanud kaks aastat. Selle aja jooksul on neist saanud head sõbrannad, kes ka jõuluõhtu koos mälestusi meenutades hubaselt küünlavalgel mööda saadavad.
Vaike Vaidre (vasakul) ja Vanda Leht on mõlemad Sangaste pansionaadis elanud kaks aastat. Selle aja jooksul on neist saanud head sõbrannad, kes ka jõuluõhtu koos mälestusi meenutades hubaselt küünlavalgel mööda saadavad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestlastele tähendavad jõulupühad eelkõige kodus pereringis olemist. Paljud eakad aga, kes kodus enam hakkama ei saa, võtavad jõulud vastu hooldekodus – nii ka Sangaste pansionaadis.

Käisin eelmisel nädalal külas Sangaste pansionaadis, kus elab 64 vanurit. Kohtusin kolme krapsaka ja elurõõmsa vanaprouaga, meenutasime vanu jõulukombeid ning rääkisime ka praegusest eluolust.

85aastane Võrumaa inimene Vaike Vaidre on Sangaste hooldekodus elanud kaks aastat. «Lapsi mul pole ja üksinda korteris elamisega ei saanud enam hakkama. Jõudu pole enam nii palju,» rääkis 44 aastat Kuldre koolis õpetaja­ametit pidanud Vaidre. Ta elas küll mõni aeg vennatütre juures Võrus, kuid arvas, et vanainimene ei taha noortega koos olla ning vajab omaette nurgakest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles