Liikluses sai tänavu viga varasemast rohkem inimesi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Otepääl, milles sai viga neli inimest.
Liiklusõnnetus Otepääl, milles sai viga neli inimest. Foto: Lõuna prefektuur

Politsei statistika näitab, et kannatanutega liiklusõnnetusi juhtus tänavu Valgamaal pea kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Liiklusrikkumiste hulk on samas varasemast väiksem.

Kui 2013. ja 2014. aastal toimus vigastusega lõppenud õnnetusi Valgamaal 30 ja eelmisel aastal 24, siis tänavu oli neid 46. Vigastatud inimeste arv on eelmise aasta 32-lt tõusnud 55-le. Inimvigastatutega õnnetustest 17 olid kokkupõrked teise sõidukiga, 15 teelt väljasõidud ja üheksa kokkupõrked jalakäijaga, ühel juhul loomaga.

Lõuna prefektuuri politseimajori Alvar Pähkli sõnul võib üks numbrite kasvu selgitus olla, et Lõuna-Eesti teedele on tulnud juurde päris suur hulk esmase juhtimisõigusega inimesi ja sealt tulenevalt on ka sõidukite arv teedel kasvanud. Pähkel ütles, et lisaks on kasvuteel liiklusriskeeriv käitumine. „Nende avariide põhjustajateks on valdavalt sõiduautojuhid, kes põhjustavad liiklusõnnetuse kõige tõenäolisemalt valesti valitud sõidukiiruse tõttu.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles