Galerii: Sangaste ja Otepää vallad allkirjastasid ühinemislepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sangaste ja Otepää volikogude istungid möödusid täna, 23. detsembril tavapärasest ülevamas meeleolus. Nimelt allkirjastati Sangaste lossi saalis ühinemisleping, millega kaks valda peagi üheks saavad.

Kahe valla samaaegselt toimunud istungite päevakorrad olid identsed - allkirjastada ühinemisleping ning edastada taotlus haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks. Mõlema volikogu mõlemad päevakorrapunktid pälvisid kõigi kohal olnud volikoguliikmete heakskiidu.

Ühinemislepingule kirjutasid alla Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda, Otepää vallavanem Kalev Laul, Sangaste vallavolikogu esimees Rando Undrus ja Sangaste vallavanem Kaido Tamberg.

Kalda märkis, et läbirääkimised on möödunud väga heas õhkkonnas ning olnud konstruktiivsed. "Kõik eeldused on loodud, et Otepää, Sangaste ja Palupera seitse küla saaksid järgmise aasta sügisest üheskoos hakata püüdlema uute eesmärkide ja tippude poole.“

Undrus avaldas head meelt, et ühinemisleping sai allkirjastatud. „Äsja allkirjastatud leping ei tee meid küll rikkaks, aga see teeb meid tugevaks, sest see mis meid tugevaks teeb, on hea koostöö, mis sõltus siiani ja sõltub edaspidi ainult meist endist.“

Lisaks sellele andsid volikogude esimehed Valga maavanemale Margus Lepikule üle otsused, millega taotletakse Vabariigi Valitsuselt Otepää valla ja Sangaste valla haldusterritoriaalse korralduse muutmist ühinemise teel uueks kohaliku omavalitsuse üksuseks. Maavanem lubas need menetleda esimesel võimalusel.

Otepää ja Sangaste valla ning Palupera valla seitsme küla ühinemisel kujuneb territooriumi pindalaks 443 km2. Elanike arvuks on 1. novembri 2016. a seisuga 5705 elanikku. Uus omavalitsus tekib 2017. aastal  kohaliku omavalitsuse volikogu valimistulemuste väljakuulutamise päeval.

Ühinemisleping koos lisadega avaldatakse Sangaste ja Otepää valdade veebilehtedel ja Riigi Teatajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles