Suurem osa ajateenijatest lubati jõuludeks koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija. Foto on illustratiivne.
Ajateenija. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaitseväe väeosad lubasid jõuludeks ja aastavahetuseks puhkusele nii palju ajateenijaid kui vähegi võimalik, pühade ajal väeosadesse jäävatele ajateenijatele pakutakse pidulikumaid söögikordi ning võimalust külastada jumalateenistusi ning käia teatris ja kinos.

Kui toimkonnad said mehitatud, määras väeosa ülem puhkuste alguse ning ajateenijad pääsesid koju vastavalt graafikule. Väiksemaid jõuluüritusi on peetud nii väeosades kui mereväe laevadel, enamasti saavad ajateenijad neilt kaasa ka maiustusi. Pühade ajal väeosas viibivatel ajateenijatel on võimalus osaleda nii jumalateenistustel kui käia teatris.

Staabi- ja sidepataljoni pidulik jõuluõhtusöök oli 12. detsembril, seda külastas ka jõuluvana, kes tõi ajateenijatele kommipaki. 22. detsembril said sideväelased osaleda kaitseväe jõulujumalateenistusel Tallinna katoliku kirikus. Samuti oli pataljoni ajateenijad traditsiooniliselt 22. detsembril abiks heategevusüritusel Oleviste kirikus. 23. detsembri ennelõunal oli pataljoni teenistujatele jõululaud. Pühade ajal väeosas olevatele ajateenijatele on pisut pidulikum söögikord ette nähtud ka 24. ja 31. detsembril.

Kuperjanovi jalaväepataljonis on jõulude ja aastavahetuse ajal väeosas viibivatel ajateenijatel võimalik soovi korral käia kirikus ning kinos. Jõulude ja aastavahetuse menüü on pataljonis pisut pidulikum - verivorst, hapukapsas, seapraad ja koogid.

Kõrgema sõjakooli kadettide jaoks on jõulupidustused juba läbi - pühad märgitakse iga-aastaselt ära traditsioonilise piduliku kadettide õhtusöögiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles