Kohale jõuab lumesadu, mis muudab päeva tuisuseks

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuline-tormine ilm
Tuuline-tormine ilm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi ilmateenistuse varahommikuse hoiatuse kohaselt jõuab hommikul Loode-Eestisse lumesadu, mis edasi kagu suunas levib ja päeval ilma tuisuseks muudab. Nähtavus halveneb, jäiteoht suureneb ning siin-seal puhuvad kõvad tuuleiilid.

Ilmateenistus hoiatab: hommikul jõuab Eestisse lumesadu, mis muudab päeva tuisuseks

Lõuna- ja edelatuul puhub prognoosi kohaselt sisemaal 15, rannikul 20-23 m/s. Loode-Eestisse jõuab 8.00-10.00 vahel lumesadu, mis edasi kagu suunas levib ja päeval ilma tuisuseks muudab. Nähtavus halveneb. Saartel võib ka lörtsi tulla ning jäiteoht suureneb.

Õhutemperatuur oli täna öösel saartel -5..-10, mandril -14..-20, Kagu-Eestis langeb -23°C ümbrusse, päeva jooksul tõuseb Kesk- ja Ida-Eestis -10..-15°C-ni, Lääne-Eestis -1..-6, saarte rannikul 0°C ümbrusesse.

Pühapäeval libiseb madalrõhulohk ida poole. Öö hakul sajab veel lund, hommikuks sajuhood hõrenevad ja päev on suurema sajuta. Puhub mõõdukas lõunakaare, saartel öösel läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2..-7, rannikul kuni +1, ida pool -7..-12, päeval Lääne-Eestis -2..+2, Kesk- ja Ida-Eestis -5°C ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles