Põlenguteated tulid elumajast, saunast ja ostumekast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Humana kauplus asub Rimi ostukeskuse teisel korrusel.
Valga Humana kauplus asub Rimi ostukeskuse teisel korrusel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel said päästjad mitu väljakutset Valgamaale.

6. jaanuaril kella 19.20 ajal sai häirekeskus teate, et Palupera vallas Palupera külas põleb elumaja korstnas tahm. Siibrid suleti ning põleng sumbus.

Päästeamet rõhutab, et tahmapõlenguid, mis lõhuvad küttseadmeid ja millest võib süttida hoone, aitab ära hoida vaid kütteseadmete õigeaegne ning järjepidev hooldamine. Kortermajades peab korstna ning lõõrid puhastama ning seadmed kord aastas üle vaatama kutseline korstnapühkija. Eramajas peab kutseline korstnapühkija käima kord viie aasta jooksul ja muul ajal võib korstnat puhastada ise. Tehtud töö kohta väljastavad korstnapühkijad akti.

7. jaanuaril kella 21.27 ajal põles aga Palupera vallas Päidla külas suitsusauna vahelagi. Omanik summutas leeke vett loopides esmalt iseseisvalt ja päästjad kustutasid tulekahju kella 21.49 lõplikult.

8. jaanuaril kella 19.07 aga saabus ärev teade Valgast Rimi kaubanduskeskusest. Teate kohaselt oli kaupluses tunda kärsahaisu ja näha keldrikorruselt tulevat suitsu. Kuna tegu oli põlenguga avalikus kohas, oli tegu kõrgendatud ohutasemega väljakutsega.

Õnneks selgus peagi, et tegelikkuses päästjatel midagi ostumekas kustutada pole. «Tegu oli eksliku väljakutsega. Hoone olid enne päästjate saabumist juba turvatöötajad üle kontrollinud ja midagi ohtlikku ei leitud,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles