Päästjad paigaldasid kodudesse 19 suitsuandurit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet Järvamaal kodude tuleohutust kontrollimas
Päästeamet Järvamaal kodude tuleohutust kontrollimas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmise nädala külmematel päevadel tutvusid päästjad tuleohutusest kinnipidamisega hulgas Valgamaa kodudes. Neist kümmekonnas oli seis nii hull, et päästjad peavad sinna peagi uue visiidi tegema.

Oma autodega ringi liikunud päästjad külastasid Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul kõrgema ohuga piirkondi, kus asuvad majad, mida köetakse lokaalsete kütteseadmetega. Ühtlasi tegid päästjad algust koduomanike ohutusnõustamistega, millega jätkatakse kogu aasta vältel.

«Valgamaal käisid päästjad möödunud nädalal tuleohutusalast nõu andmas 71 kodus. Suitsuandur paigaldati 19 kodusse,» rääkis Kiik.

Selle kõrval kutsusid päästemeeskonnad ettevaatusele lahtise tulega ümber käimisel ja tuletasid meelde, et ahju ei tohi külmast ilmast hoolimata liiga palju järjest kütta, sest ülekütmine lõhub kütteseadmeid ja selle kuumenevad osad võivad maja põlema panna. «Ohutum on kütta päeva jooksul ahjutäis puid korraga, siis vahet pidada ning ahju jahtumisel hiljem veel üks ahjutäis kütte panna,» rõhutas kommunikatsioonijuht.

Ta lisas, et huvitava uuendusena kasutasid päästjad termokaameraid, et leida maju, mis sooja rohkem läbi lasevad ja kus seega võidakse temperatuuri kasvatamiseks kergemini üle kütta.

«Päästjad märkisid Valgamaal korduvaks külastuseks üles 11 kodu andmed, kus tuleohutuse probleemid olid seotud kütteseadmete korrasoleku ja hooldusega. Nendest nelja puhul oli kütteseadme seisukord kehv ja üheksa puhul ei olnud elanikel ette näidata korstnapühkija tehtud tööd tõendavat kohustuslikku akti,» rääkis Kiik.

Päästjad jagavad hea meelega ohutusalast nõu aasta ringi ja iga soovija võib endale või oma naabrile tasuta ohutusnõustamise tellida, helistades päästeala infotelefonil 1524.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles