Valgamaa taotlused jäid ootelehele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal pakub teiste seas erihoolekandeteenusi ka Paju Pansionaadid. Kas nad ka toetusetaotluse esitasid pole teada.
Valgamaal pakub teiste seas erihoolekandeteenusi ka Paju Pansionaadid. Kas nad ka toetusetaotluse esitasid pole teada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kinnitas investeeringute kava, millega sai rohelise tule kümme erihoolekandeasutuste reorganiseerimise ja veel kümme uute kogukondlike teenuskohtade loomise projekti. Enam kui 1300 psüühilise erivajadusega inimest saab edaspidi paremad elamis-, õppimis- ja töötamistingimused.

«Psüühilise erivajadusega inimesed vajavad samuti iseseisvust ja selle tunnustamist, mille lahutamatu osa on haridus, võimetekohane töö ja võimalused huvitavalt aega veeta,» ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. «Selleks oleme erihoolekandes astumas suurt sammu edasi, et anda ka psüühilise erivajadusega inimestele võimalus olla kogukonna aktiivne liige, leida endale sobivat rakendust ja saada vajalikke teenuseid.»

Investeeringute kava järgi reorganiseeritakse üle Eesti 1111 senist teenuskohta ning luuakse 201 uut kogukondlikku teenuskohta neile, kes ei vaja ööpäevaringset hooldust. Pärast investeeringute kava kinnitamist peavad taotlejad esitama kuue kuu jooksul taotluse rahandusministeeriumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles