Iga külaelaniku kohta kaks hooldekeskuse klienti

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägironimishuvi on Vambola Sipelgat saatnud juba noorusest. Tema kontori seinal pildil olev Elbrus on kolm korda vallutatud, eri ekspeditsioonide fotosid leidub ka mitmel pool hooldekeskuse kodude koridorides.
Mägironimishuvi on Vambola Sipelgat saatnud juba noorusest. Tema kontori seinal pildil olev Elbrus on kolm korda vallutatud, eri ekspeditsioonide fotosid leidub ka mitmel pool hooldekeskuse kodude koridorides. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Hellenurmelane Vambola Sipelgas on mees, kel tegevustest puudust pole. Suurimaks neist võib pidada hooldekeskuse juhatamist, mis lähiaastatel kasvab 1000 voodikohani. Samuti on ta juba 18 aastat olnud Palupera vallavolikogu esimees.

Sipelgas on tegus mees: ta on Lõuna-Eesti hooldekeskuse juht, aseesimees Valgamaa Omavalitsuste Liidus, juhatuse liige Hellenurme lasteaeda juhtivas Hellenurme Mõisa MTÜs, juhib veel paari väiksemat ettevõtet, Otepää Lionsi klubi, käib mägironimas ja jahil, kuigi kohaliku jahiseltsi juhtimise andis 12 aasta järel lõpuks üle.

Seda kõike kokku võttes ütleb Sipelgas, et peab end eelkõige ettevõtjaks, aga koduküla ja maakonna elu on talle eluaeg korda läinud. Ühiskondlikuks tööks loeb ta ka vallavolikogu juhatamist, mille mõnesaja euro suurune kompensatsioon on tema sõnul väiksem kui sinna minevad kulutused. 1999. aastast vallavolikogu juhtides on ta üks Eesti pikima staažiga ametisolev volikogu juht. Eraldi soovis ta kiita koostööd vallavalitsuse ja vallavanema Terje Korsiga, mis on olnud tulemuslik ja valda palju investeerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles