Bussiliiklus ei arvesta inimeste vajadustega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka bussijaam
Valka bussijaam Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maist kaob piirilinnast Valkast maksuameti büroo. Kuigi 15 selles seni ametis olnud inimesele on ette nähtud uued töökohad ameti Valmiera büroos, teeb olukorra keeruliseks kehv bussiühendus.

«Probleem ei puuduta ainult maksuameti töötajaid. Kuna Valkas ju enam haiglat pole, käib osa meditsiiniharidusega inimesi samuti tööl poolesaja kilomeetri kaugusele Valmierasse. Ent kella kaheksaks need inimesed liinibussiga sinna ei jõua – ainus võimalus on kasutada autot,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova.

Sellest tingituna on Valka linnajuht Vents Armands Krauklis tema sõnul saatnud mitu kirja asutustele, kelle võimuses on muudatuste tegemine autobussiliikluses. Seni veel olukorrale lahendust pole leitud. «Bussifirma juht ütleb, et uute liinide käimapanek ei tasu ära, sest reisijaid on niigi vähe. Linnapea on jälle seisukohal, et kui väljumisaegu muuta, oleks ka sõitjaid rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles